TarihtebugünGenelkültürGüncelhaberler,Teknoloji,Spor,MagazinResimlerEvdeiş,İnternet

19 Ağustos 2012 Pazar

Havuçlu Safranlı Pilav


MALZEMELER:

3 su b. pirinç
2 havuç
1 su b. ceviz
1 su b. et suyu
2 çorba k. tereyağı
1 tutam safran
1 tutam dereotu
sıvıyağ
tuz
su

HAZIRLANIŞI:

Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Tencerede tereyağını eritip pirinci kavuruyoruz. Havucu rendeleyip tencereye ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Safranı suyla karıştırarak eritiyoruz. Tencereye et suyunu, safranı ve sıcak suyu ilave ediyoruz. Cevizi ilave ediyoruz.

Tuzunu da atarak kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Pişen pilava doğranmış dereotunu atıp karıştırıyoruz ve servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: