TarihtebugünGenelkültürGüncelhaberler,Teknoloji,Spor,MagazinResimlerEvdeiş,İnternet

20 Ağustos 2012 Pazartesi

Hünkar Çorbası


MALZEMELER:

2 tavuk incik
1 patlıcan
2 çorba k. un
1 su b. yoğurt
tavuk suyu
tuz

ÜZERİ İÇİN:
tereyağı
HAZIRLANIŞI:

Tavuğu haşlıyoruz ve etini didikliyoruz. Patlıcanı közlüyoruz ve soyuyoruz. Yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz. Soğuk su dökerek çırpıyoruz ve kıvamını açıyoruz. Tavuk suyunu da azar azar yoğurda katıyoruz, karıştırıyoruz. Tencereye alıyoruz. Az sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz.

Didilmiş tavuğu ilave ediyoruz. Tuzunu da atıyoruz. Közlenmiş patlıcanı da doğruyoruz. Pişen çorbaya patlıcanı ilave edip ocaktan alıyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: