TarihtebugünGenelkültürGüncelhaberler,Teknoloji,Spor,MagazinResimlerEvdeiş,İnternet

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Sütlü Peynirli Tombik Ekmekler


MALZEMELER


1 su b. süt
1 çay b. zeytinyağı
yarım pk. yaş maya
1 yumurta
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. toz şeker
yeteri kadar un

İÇ HARCI İÇİN:

beyaz peynir
1 kase siyah zeytin
1 tutam maydanoz
çörekotu


HAZIRLANIŞI:

Sütü, zeytinyağını, yumurtanın akını karıştırma kabına koyuyoruz. Mayayı içine alıp eritiyoruz. Haşlanmış patatesi de rendeliyoruz. Tuzunu ve şekerini ilave edip karıştırıyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar (15-16 çorba k.) un ilave ediyoruz. Elde ettiğimiz hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz.

İç harcı için, peyniri karıştırma kabına rendeliyoruz. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğruyoruz. Maydanozu da doğrayarak ilave ediyoruz. Çörekotu ve susam atıp karıştırıyoruz. Bezeleri elimizle açıyoruz.

Ortalarına harçtan koyarak uçlarını kapatıp yuvarlıyoruz. Hazırladığımız ekmekleri yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: